MENGENAI KAMI

Kisah Rehan Food

Senang dimasak, campak-campak siap!

Lorem ipsum dolor sit amet, cons ectetuer adipi scing elit.

Kelazatan rasa asli tradisional Melayu

Lorem ipsum dolor sit amet, cons ectetuer adipi scing elit.

Jimat masa, tak perlu lama di dapur

Lorem ipsum dolor sit amet, cons ectetuer adipi scing elit.

Sesuai untuk hidangan seisi keluarga

Lorem ipsum dolor sit amet, cons ectetuer adipi scing elit.

Kami membekalkan rempah ratus dan pes masakan kepada ibu yang sibuk, individu yang tidak pandai memasak, restoran, katerer dan kedai runcit.

Cerita kami bermula dari tahun 1900. 500 tahun dahulu di Tanah Melayu, khususnya Empayar Melaka yang terkenal dengan Pusat Pedagangan rempah ratus di Nusantara. Pedagang dan orang luar negara yang berhijrah ke Tanah Melayu memperniagakan barangan mereka dengan rempah Melayu seperti Silk Road di China. Kemasukan warga Indonesia berhijrah ke Tanah Melayu kerana ingin meluaskan perniagaan mereka ke pasaran antarabangsa. Bermulalah penghijrahan moyangku ke Tanah Melayu sebagai pedagang rempah. Perkembangan rempah ratus di Nusantara amat ketara pada abad 14.

Bermula dari Tanah Rembau , moyangku bermastautin dan berkahwin dengan orang tempatan. Berdagang secara kecil kecilan, dan kemudian diwarisi oleh anak anak mereka. Kegunaan utama rempah ratus adalah sebagai bahan perisa dalam masakan tradisional Melayu.

Pada tahun 1987 perniagaan rempah di warisi oleh cucu beliau, atas jenama REHAN. Resepi turun temurun dan kami masih mengekalkan teknik dan cara tradisi dalam memproses rempah masakan. Mendapat bekalan bahan mentah yang berkualiti dari himpunan nusantara.

REHAN mengeluarkan rempah masakan dan pes masakan untuk masakan tradisional Melayu. Rempah masakan SOTO, KARI, RENDANG, GORENG SERBAGUNA dan SUP. Pes masakan REHAN yang mudah dan cepat penyediaannya, Campak-Campak Siap! Pes RENDANG, SOTO, KARI dan PERCIK, tak perlu bersusah payah untuk memasak di dapur. Selain itu resepi boleh di pelbagaikan dengan mengguna rempah REHAN.